Pages

Ποιός είπε ότι το καλοκαίρι τελείωσε; Αυτά είναι τα ιδανικά ελληνικά νησιά για τον Σεπτέμβριο!

Ποιος είπε ότι το καλοκαίρι τελείωσε; Όλο και περισσότεροι Έλληνες τείνουν να προτιμούν να λαμβάνουν την άδειά τους τον Σεπτέμβριο και να απολαύσουν μια περιήγηση στα ελληνικά νησιά, όταν ο θόρυβος από τις μαζικές αφίξεις τουριστών έχει κοπάσει και οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Μπορεί η λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς να περιλαμβάνει περισσότερο παραλιακά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας, ώστε αν ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των ταξιδιωτών, να έχουν αρκετά πράγματα να κάνουν, ωστόσο, υπάρχουν και νησιά της χώρας που ενδείκνυνται για φθινοπωρινές διακοπές.


ΙΚΑΡΙΑ

Τα ζεστά νερά των θαλασσών της, τα πανηγύρια που συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο, το εξαιρετικό φαγητό σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές καθιστούν την Ικαρία έναν από τους καλύτερους προορισμούς για τον Σεπτέμβριο. Εδώ η ανεμελιά δεν είναι συνώνυμο της πιο ζεστής εποχής του χρόνου, αλλά τρόπος ζωής!


ΤΗΝΟΣ
Ως γενέτειρα σπουδαίων καλλιτεχνών δεν μπορει παρά να φημίζεται για τα σπουδαία καλλιτεχνικά events που φιλοξενεί και συνεχίζονται μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Τα μελτέμια έχουν πέσει και οι θάλασσες είναι ιδανικές για κολύμπι. Επίσης, το νησί έχει αρκετούς επισκέπτες που φθάνουν για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης όταν ο καιρός ευνοεί το ταξίδι με καράβι και δεν επικρατεί ο πανικός του Δεκαπενταύγουστου.


ΜΥΚΟΝΟΣ
Το πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας σας καλεί να ζήσετε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, όταν οι περισσότεροι τουρίστες έχουν αποχωρήσει. Ντόπιοι και μόνιμοι παραθεριστές που διατηρούν εξοχικές κατοικίες μπορούν να σας αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του ''νησιού των ανέμων'', που φέτος μας εντυπωσίασε με αρκετές νέες αφίξεις στον τομέα της διαμονής αλλά και της διασκέδασης.

Στις 17 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Μυκόνου συνδιοργανώνει με την OutLoudeventservices αγώνες δρόμου 5χλμ, 10χλμ, και Kids Run 800μ, που ήδη έχει εξασφαλίσει 100 συμμετοχές.


ΣΙΦΝΟΣ
Το νησί του Τσελεμεντέ δεν φημίζεται για τις παραλίες του, αλλά για το εξαιρετικό φαγητό, τα ποιοτικά στέκια και την γραφική Χώρα. Ένα ιδανικό καταφύγιο για εσάς και το ταίρι σας, με τον καιρό να ευνοεί τις βόλτες στα σοκάκια και τις γαστρονομικές απολάυσεις.


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Η εικονική έκρηξη του ηφαιστείου στις 17 Σεπτεμβρίου, η αθλητική διοργάνωση Santorini Experience (7-9 Oκτωβρίου) και η δυνατότητα συμμετοχής στον τρύγο που διοργανώνουν τα οινοποιεία του νησιού είναι μερικοί επιπλέον λόγοι για να την ενταξετε στην wish list του φετινού φθινοπώρου. Φέτος αναδείχθηκε πιο δημοφιλής νησιωτικός προορισμός στην Ευρώπη και 2ος στον κόσμο.


ΧΑΝΙΑ-ΚΡΗΤΗ
Ίσως ο πιο ιδάσημος προορισμός για τον Σεπτέμβριο κι όχι άδικα! Στα Χανια θα χαρείτε βουτιές σε ονειρεμένες παραλίες, βόλτες στα στενάκια μιας γραφικής πόλης, αυθεντικά παραδοσιακά γλέντια, εύγευστα κρασιά, πεντανόστιμη κουζίνα, αλλά και μοναδικές περιηγήσεις σε σπουδαία αξιοθέατα! Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα ταξιδιωτικά γραφεία στο κέντρο της πόλης και να παρετε προσφορές για μονοήμερες αποδράσεις. Οι τιμές παρουσιάζουν κάποιες διαφοροποιήσεις από γραφείο σε γραφείο, αλλά σίγουρα είναι ποτιμότερο από το να κάνετε τη διαδρομή με το αυτοκίνητο. Το πρόγραμμα είναι ίδιο σε όλα και περιλαμβάνει στάσεις σε αξιοθέατα που πιθανόν δεν γνωρίζατε, αλλά και δωρεάν ξενάγηση.

Παράλληλα, οι φοιτητές και οι ντόπιοι έχουν επιστρέψει συμβάλλοντας στην ποιοτικότερη νυχτερινή ζωή του νησιού, σε σχέση με τον Αύγουστο.

Διαβάστε: Χανιά και Σαντορίνη οι αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων για το 2016


ΚΕΡΚΥΡΑ
Τα δροσερά νερά του Ιονίου δεν είναι ό,τι καλύτερο για φθινόπωρο, αλλά μια βόλτα στα Καντούνια της Κέρκυρας, όσο οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, επιβάλλεται. Το ρομαντικό νησί  θα σας εγκλωβίσει στα υπέροχα τοπία του, ενώ οι κρουαζιέρα στο Κανάλι του Έρωτα είναι για τους ερωτευμένους μια αξέχαστη εμπειρία!


ΣΠΕΤΣΕΣ
Κοντινός προορισμός που δεν απέχει αρκετά από την Ερμιόνη, που φέτος τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί επώνυμοι. Ίσως η άνοιξη και το φθινόπωρο να ταιριαζουν καλύτερα στο νησί της Μπουμπουλίνας, που φέτος έχει ανεβάσει αρκετά τον πήχη στη διαμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου